2010-12-27

Maailman paras avaus 2010


Maailman paras avaus tulee päivittää. Laittakaa kommentein ehdotukset muutoksista.
Nykyinen avaus:
MV: Gianluigi Buffon / Italia, OP: Jose Bosingwa / Portugali, KP: Sami Hyypiä / Suomi, KP: Carles Puyol / Espanja, VP: Philipp Lahm / Saksa, KK: Christiano Ronaldo / Portugali, KK: Lionel Messi / Argentiina, KK: Steven Gerrard / Englanti, KK: Andres Iniesta / Espanja, KH: Wayne Rooney / Englanti, KH: Kaka / Brasilia.
(Kuva Sami Hyypiä 12.09.2007)

7 kommenttia:

simo kirjoitti...

Seuraavat ehdotukset: Buffonin tilalle Hollannin Maarten Stekelenburg, Gerrardin tilalle Espanjan Xavi ja Rooneyn tilalle Uruguayn Diego Forlan.

Raimo kirjoitti...

Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario ja A. H. Saastamoinen, Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Kemijokea rajaksi ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi."

Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.

"Presidentti Relander kaatui ruotsalaismielisyyteensä kuusi vuotta sitten [1931]. Olin mukana siinä kokouksessa, jossa maalaisliitto päätti olla asettamatta presidentti Relanderia uudelleen presidenttiehdokkaaksi. Ja se tapahtui juuri hänen ruotsalaisystävällisen politiikkansa takia."

"Presidentti Svinhufvud ei kaatunut yksin ruotsalaisystävälliseen politiikkaansa, mutta se kuitenkin hyvin oleellisesti edisti hänen kukistumistaan."

Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori

lyyxem.freehostia.com/1930.htm

Kultakeräys puolustusvoimien hyväksi 1940: 100 000 ihmistä lahjoitti kultasormuksensa ja muita kultaisia esineitään puolustusvoimien hyväksi. Kultasormusten vastineeksi lahjoittajille annettiin rautaiset sormukset tilalle, muut kultaesineet jäivät vastineetta. Kultaa kertyi kaikkiaan 1700 kiloa, joka kuljetettiin 1945 salaa Ruotsiin ja myytiin sinne polkuhinnalla.

lyyxem.freehostia.com/teljo.htm

Ilpo kirjoitti...

Rooneyn tilalle Diego Forlan, se on hyvä ehdotus. Gerrardin tilalle Xavi, se on hyvä ehdotus.Iker Casillas on ehkä paras maalivahti. Vuoden 2009 parhaista voi valita 2010 vuodelle ainakin Messin, Ronaldon, Lahmin, Iniestan ja Puyolin. Ja sitten vielä siis Forlan ja Xavi, niin olisi 7 yhdestätoista valittu. Maalivahtia voidaan vielä pohtia. Hyypiä varmaan tipahtaa, ei ole tänä vuonna ollut enää niin hyvä.

simo kirjoitti...

Mielestäni maalivahti Maarten Stekelenburg on maailman paras.
Hyypiän tilalle pitää vain valita keskuspuolustaja niin paras avaus olisi aika valmis.

simo kirjoitti...

Ehdotan Hyypiän tilalle Espanjan maajoukkueen ja Barcelonan topparia Gerard Piqueta.

Ilpo kirjoitti...

Tehdään, niinkuin ehdotit. Eli maaliin Maarten Stekelenburg ja toppariksi Gerard Piqueta.

simo kirjoitti...

Maailman paras avaus 2010 nyt päivitetty historia osioon.