2015-03-22

29.03.2015 Pohjois-Irlanti - Suomi

Olympiastadion 11.10.2014
Huuhkajien matka Pariisiin jatkuu sunnuntaina 29.03.2015 EM-karsinnan ottelulla Pohjois-Irlantia vastaan.
Klubi seuraa ottelun Vapaudenkadulla klo 18 alkaen. Ottelu alkaa klo 19.
Tervetuloa!

6 kommenttia:

simo kirjoitti...

Pelaajat

Lukas Hradecky, Brøndby IF
Niki Mäenpää. VVV-Venlo
Henrik Moisander, FC Lahti
Sakari Mattila, Ålesunds FK
Paulus Arajuuri, KKS Lech Poznan
Joona Toivio, Molde FK
Sebastian Sorsa, HJK
Valtteri Moren, HJK
Niklas Moisander, AFC Ajax
Thomas Lam, PEC Zwolle
Kari Arkivuo, BK Häcken
Tim Sparv, FC Midtjylland
Roman Eremenko, PFC CSKA Moskva
Rasmus Schüller, HJK
Alexander Ring, FC Kaiserslautern
Jere Uronen, Helsingborgs IF
Berat Sadik, FC Thun
Joni Kauko, FSV Frankfurt 1899
Kasper Hämäläinen, KKS Lech Poznan
Perparim Hetemaj, AC Chievo Verona
Teemu Pukki, Brøndby IF
Riku Riski, Rosenborg BK
Joel Pohjanpalo, Fortuna Düsseldorf

Joukkueenjohto

Mixu Paatelainen, päävalmentaja
Markku Kanerva, valmentaja
Mika Lehkosuo, valmentaja
Antti Niemi, maalivahtivalmentaja
Heikki Kinnunen, lääkäri
Jari-Pekka Keurulainen, fysioterapeutti
Paavo Leiramo , fysioterapeutti
Hannu Kanerva, osteopaatti
Jari Parikka, huoltaja
Timo Walden, tiedottaja
Lennart Wangel, joukkueenjohtaja

simo kirjoitti...

Paatelainen on kutsunut ryhmään mukaan puolustaja Jukka Raitalan ja keskikenttämies Robin Lodin. Kaksikko korvaa nivusvammasta kärsivät Kari Arkivuon ja takareittään potevan Perparim Hetemajn.

Huuhkajat kokoontuu tiistaina Marlowssa, Englannissa ja aloittaa valmistautumisensa kohti sunnuntain ottelua.
palloliitto.fi / 23.03.2015

simo kirjoitti...

Jukka Raitala, FC Vestsjaelland
Robin Lod, HJK

simo kirjoitti...

MARLOW. Huuhkajat leireilee noin 50 kilometrin päässä Lontoosta 14 000 asukkaan Marlow’ssa. Joukkue harjoittelee Marlow’ssa perjantaihin saakka, jonka jälkeen maajoukkue lentää Pohjois-Irlantiin ottelupaikkakunnalle Belfastiin. Pikkukaupungissa joukkue saa latautua rauhassa tärkeään otteluun suojassa ulkopuolisilta.

- Se on varma, ettei täällä ei ole uteliaita silmiä Pohjois-Irlannin puolelta katsomassa meidän harjoituksia. Olosuhteet ovat hyvät ja saamme valmistautua täällä kaikessa rauhassa, sanoo Huuhkajien valmentaja Markku Kanerva hymyillen.

- Joukkueenjohtaja Lennart Wangell käy etukäteen katsomassa paikat ja hänen raporttinsa perusteella teemme lopullisen päätöksen missä valmistaudumme. Hyvin tarkasti katsomme aina hotellit, harjoistuskentät ja muut fasiliteetit. Tämä Marlow’n pikkukaupunki on osoittautunut tämän reissun osalta parhaaksi vaihtoehdoksi.

Suomi on saanut kasaan neljästä EM-karsintaottelussa vain neljä pistettä, joten Belfastin illassa sunnuntaina on paljon pelissä. Kanervan mukaan pelaajista huokuu paineista huolimatta rentoutta ja itseluottamusta.

- Neljä kuukautta on kulunut edellisestä karsintaottelusta ja pelaajissa oli havaittavissa selvää jälleennäkemisen riemua. Osa pelaajista oli toki mukana Abu Dhabissa, sanoo Kanerva.

- Sunnuntaina on iso peli edessä. Pistetilanne on meidän osalta mikä se on, mutta nyt niitä pisteitä on alettava keräämään. 18 pistettä on edelleen jaossa ja tästä se meidän pisteiden metsästys alkaa, päättää Kanerva.
(yle.fi / 24.03.2015)

simo kirjoitti...

MARLOW. Suomen panokset Pohjois-Irlantia vastaan ovat kovat. Tasapeli tai tappio tarkoittaisi, että kamppailu jatkopaikasta mutkistuu entisestään.

Voitto tarjoaisi sauman tavoitella jopa lohkon kakkossijaa ja suoraa jatkopaikkaa.

Kokeneen Tim Sparvin mukaan paineet ovat itsestäänselvyys. Keskikenttäpelaajan mielestä tulosta odotetaan samalla tavalla myös seurajoukkuetasolla.

- Tämä on tärkeä ottelu ilman muuta. Mutta paineita jalkapallossa pitää minun mielestäni olla. Jos ei pidä paineista, voi tehdä jotain muuta, Sparv toteaa.

- Tämä on ammattilaisjalkapalloa. Paineet, jotka tulevat mediasta tai kannattajilta ovat aina korkeat ja niin pitääkin olla.

Median kiinnostus pelaajia kohtaan on yleensä kovaa ja samoin kritiikki, jos pelit eivät ole kulkeneet odotetulla tavalla. Sparv ei vältä kaikkea mediaa, mutta painottaa maalaisjärjen merkitystä.

- Vähän luen. mutta en kaikkia. Pitää olla vähän fiksu: Jos on pelannut huonosti tai häivnnyt, ei kannata lukea lehteä, Sparv sanoo.

- On kuitenkin aina kinnostavaa lukea, mitä toimittajat kirjoittavat ja katsoa, miten he ovat nähneet pelin.
(yle.fi / 25.03.2015)

simo kirjoitti...

EM-karsintaottelu Pohjois-Irlantia vastaan ratkesi Kyle Laffertyn tehohetkeen puolen tunnin pelin jälkeen. Kookas hyökkääjä pääsi iskemään kaksi kertaa luvattoman helposti.

- Jälleen kerran löysää puolustusta keskityspalloista, vaikka puolustamiseen linjassa keskityttiin harjoituksissa koko viikko. Jos on löysä, niin on löysä, Suomen päävalmentaja Mixu Paatelainen sanoi.

- Ensimmäisellä jaksolla meillä oli hyökkäyspäässä laukaisupaikkoja ja syöttöpeli oli ihan hyvää. Jos ei lauo, niin ei voi tehdä maalia, maajoukkueen ex-hyökkääjä ruoti.

Suomi oli toisella jaksolla melko aneeminen ja Berat Sadikin loppuhetkien kavennus ei enää joukkuetta pelastanut.

- Puoliajalla sanoin kaikille, että pää pystyyn. Harmi, että maali tuli liian myöhään. Pohjois-Irlannilla oli aika helppo työ puolustaa johtoaan. Jos häviää kaksinkamppailut näin selvästi, niin on vaikeaa voittaa ottelua, Paatelainen totesi.

Paatelaisen mukaan tuomareilta meni avausjaksolla yksi tilanne ohi.

- Selvä rangaistuspotku olisi pitänyt viheltää meille 0-0-tilanteessa, kun Sebastian Sorsalta vedettiin jalat alta. Pienet asiat ratkaisevat, Paatelainen totesi.

Paatelainen kommentoi myös omaa tilannettaan. EM-karsinnat 2016 ovat olleet päävalmentajan päätähtäin neljä vuotta kestäneellä pestillä. Suomella on vielä teoreettinen mahdollisuus selvitä jatkokarsinnasta kisoihin, mutta neljä pistettä viidestä ottelusta on laiha saldo.

- Tietääkseni palloliitto on kertonut, että tällä mennään karsintojen loppuun asti ja näin myös tehdään. Taistellaan loppuun asti, Mixu päätti. (yle.fi / 29.03.2015)