2016-03-19

Kuusysi - Steaua Bucarest ottelu pelattiin 30 vuotta sitten

Tänään Minna Canthin päivänä eli tasa-arvon päivänä tulee kuluneeksi 30 vuotta historialllisesta ottelusta Kuusysi - Steaua Bucarest. Ottelu pelattiin Olympiastadionilla.
Tänään pelaa myös FC Lahti Seinäjoella Liigacupin finaalissa SJK:ta vastaan klo 16. Ottelu tulee ISTV:stä.
Lippu siis salkoon ja onnea lahtelaiselle jalkapallolle!

1 kommentti:

simo kirjoitti...

FC Lahti Liigacupin mestariksi (SJK-FC Lahti rp 3-4)

Peliajalla ei maaleja nähty, niinpä ratkaisua haettiin rangaistuspotkukisasta. Siinä FC Lahti oli kylmähermoisempi ja vei voiton maalein 4-3.

Lahti aloitti pelin varsin hyvin ja laittoi hallitsevan Suomen mestarin ahtaalle. Lahti sai luotua jatkuvasti hyvää painetta SJK:n kenttäpäätyyn ja reilun 10 minuutin jälkeen se oli tuottaa tulosta. SJK oli jo katkaissut Lahden hyökkäyksen, mutta Johannes Laaksonen antoi huolimattoman syötön suoraan Bonilhalle. Bonilhalla oli väylä vapaana ja hän ampui 16-rajalta tulisen laukauksen kohti yläkulmaa. SJK:n maalivahti Mikhel Aksalu kuitenkin venyi huipputorjuntaan ja piti maalinsa koskemattomana.

Vajaan 20 minuutin pelin jälkeen SJK oli siirtyä johtoon. SJK pallotteli alakerrassa rauhallisesti pitkän tovin, kunnes Jarkko Hurme lähetti korkean avauksen Matej Hradeckylle. Hradecky pelasi pallon päällään taidokkaasti oikeaan laitaan Roope Riskille. Riski pelasi pallon maalinedustalle Tucolle, joka pääsi yrittämään maalintekoa huippupaikasta. Tucon viimeistely-yritys suuntautui kuitenkin ylähirteen. Ylähirrestä pallo päätyi Boris Tatarille, joka purki pallon selvemmille vesille.

24 minuutin jälkeen Lahti pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen. Santeri Hostikka lähetti omasta kenttäpäädystä pystypallon Jasse Tuomiselle, joka nosti pallon ovelasti yli häntä vartioineen SJK-toppari El-hadji Gana Kanen. Tuominen paineli vauhdilla kohti SJK-maalia, mutta Kane ehti juuri ennen rangaistusalueen rajaa rikkomaan Tuomisen kumoon. Tilanteesta Lahdelle tuomittiin vapaapotku, mutta siitä ei palkintoa maalin muodossa tullut.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin SJK pääsi peliin mukaan. Hallinasta huolimatta isäntäjoukkue ei tuntunut keksivän keinoja Lahden tiiviin pelaajamuurin rikkomiseksi. Pari maalipaikan puolikasta SJK kykeni luomaan, mutta Lahden puolustus kesti hienosti maalivahti Tomi Maanojan johdolla. Puoliajalle siirryttiin 0-0 tilanteesta.

Lahti aloitti toisenkin puoliajan vahvasti. Mitään mainittavan arvoisia maalipaikkoja se ei kuitenkaan kyennyt luomaan. SJK:lle avautui toisen puoliajan paras maalipaikka reilun tunnin pelin jälkeen. Hurme laittoi oikean päätyrajan tuntumasta matalan syötön takaviistoon Jussi Vasaralle, joka peippaili pallon Jani Tanskan kautta pystytolppaan. Tilanne jatkui vielä hetken verran Lahden kenttäpäädystä, mutta se päättyi Maanojan varmaotteiseen keskityksen hakuun.

Toisen puoliajan mennessä pidemmälle SJK otti pelin vahvasti haltuunsa, mutta se ei kyennyt vieläkään keksimään kunnollisia lääkkeitä Lahden puolustusmuurin murtamiseksi kovasta yrityksestä huolimatta. Varsinaisella peliajalla ei siis maaleja nähty ja ratkaisua lähdettiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta.

Rp-kilpailu eteni seuraavasti:
+ Alexei Eremenko, SJK
+ Rafael, FC Lahti
- SJK Youness Rahimi
+ Jasse Tuominen, FC Lahti
+ Roope Riski, SJK
- Kalle Multanen, FC Lahti
+ Johannes Laaksonen, SJK
+ Pyry Kärkkäinen, FC Lahti
- Timo Tahvanainen, SJK
+ Hassan Sesay, FC Lahti (veikkausliiga.com / 19.03.2016)