2016-09-04

Suomi - Kosovo 05.09.2016

Suomi - Kosovo 05.09.2016: Raitala, Moisander, Halsti ja Arajuuri.
Aikataulu:
15:30 Lähtö Lahdesta
19:00 Ravintola Pippurimylly (Stålarminkatu 2, 20810 Turku / puh 02 277 3350)
21:00 Siirtyminen Veritas Stadionille
21:45 Suomi - Kosovo
23:45 Paluumatka Turusta Lahteen alkaa

5 kommenttia:

Lahden Suomalainen Klubi kirjoitti...

Suomen jalkapallomaajoukkue aloittaa maanantai-iltana MM-karsintansa Kosovoa vastaan pelattavalla ottelulla Turussa. Suomi on saanut valmistautua avausotteluun rauhassa. Ainoana ongelmana on ollut se, ettei Kosovon kokoopanosta ole vieläkään mitään tietoa.
Kansainvälisen jalkapalloliiton mukaan Kosovon kokoonpano julkaistaan maanantaina kello 15. Vielä kuudelta kosovolaispelaajalta puuttuu Fifan edustusoikeus.
Suomen päävalmentaja Hans Backe latasi sunnuntain lehdistötilaisuudessa suoran palautteen Fifalle.
- Tämä on täydellinen katastrofi Fifalta. Meidän täytyy tietää vastustajan kokoonpano vuorokautta ennen ottelun alkua. Tämä on tyhmää ja naurettavaa, Backe kommentoi.

Lahden Suomalainen Klubi kirjoitti...

Kosovon joukkue miesten MM-karsintaotteluun Suomea vastaan 5. syyskuuta Turussa:
Maalivahdit: Samir Ujkani*, Flamur Neziri, Granit Kolshi.
Puolustajat: Fanol Perdedaj, Avni Pepa, Enis Alushi*, Amir Rrahmani*, Leart Paqarada, Bajram Jashanica, Alban Pnishi, Ardian Ismajli, Benjamin Kololli.
Keskikenttämiehet: Bernard Berisha, Hekuran Kryeziu, Alban Meha*, Valon Berisha*, Besar Halimi, Valmir Sylejmani, Herolind Shala*, Sinan Bytyqi*, Eroll Zejnullahu.
Hyökkääjät: Bersant Celina, Milot Rashica*, Vedat Muriqi*, Albert Bunjaku*.
*=odottaa vielä lopullista edustusoikeuden vahvistusta kansainväliseltä jalkapalloliitolta Fifalta. (ts.fi / 31.08.2016)

Lahden Suomalainen Klubi kirjoitti...

Kosovo pelaa Turussa kautta aikain ensimmäisen arvokisakarsintaottelunsa, mutta joukkueen kokoonpano selviää vasta aivan ottelun alla.
Kosovon joukkueesta kuusi pelaajaa odottaa edelleen Fifan päätöstä siitä, saavatko he pelata tänään MM-karsinnassa Suomea vastaan. Nuo pelaajat ovat Samir Ujkani, Amir Rrahmani, Milot Rashica, Herolind Shala, Alban Meha ja Valon Berisha. Fifan päätös heidän kohdaltaan tulee tänään viimeistään kello 15.
Kosovon joukkueessa Turussa on kaikkiaan 25 pelaajaa, joista siis vain 19:n pelilupa-asiat ovat jo kunnossa. Fifa käsittelee jokaisen Kosovon pelaajan tapauksen erikseen, eikä heitä käsitellä pelaajaryhmänä.
– Tilanne on haastava. Olemmekin valinneet joukkueeseen hieman enemmän pelaajia kuin normaalisti, koska odotamme vielä tosiaan kuuden pelaajan pelilupaa. Viimeisen kahden vuoden aikana olemme kuitenkin tottuneet vaikeisiin haasteisiin. Meillä pitääkin olla varalla sekä suunnitelma B että suunnitelma C, sanoi Kosovon päävalmentaja Albert Bunjaki.
– Meillä on nuori joukkue ja tarvitsemme aikaa. Yritämme tehdä kuitenkin kaikkemme, jotta pelaisimme jo Suomea vastaan hyvän ottelun. Pääasia on totta kai joukkueemme rakentaminen pitkällä aikavälillä, jatkoi Bunjaki.
– Tiedämme, että Suomella on hyvä joukkue, joka on kohdannut viime aikoina kovia vastustajia, kuten Saksan. Suomi haluaa varmasti hyökätä meitä vastaan, mutta vastaamme siihen tiukalla puolustuksella ja nopeilla vastaiskuilla. Suomi on fyysisesti vahva joukkue, joka on vähän samantapainen vastustaja kuin Norja, sanoi Bunjaki.
– Tämä ottelu antaa paljon tulevaisuuden toivoa maallemme. Tiedän, että koko Kosovo seuraa otteluamme ja myös useimmat ihmiset Albaniassa, joten takanamme on noin seitsemän miljoonan ihmisen tuki, korosti päävalmentaja Bunjaki.
Bunjaki on saanut myös hyvää taustatietoa Suomesta ja Suomen olosuhteista Interin kosovolaistaustaiselta päävalmentajalta Shefki Kuqilta.
– Sain Shefki Kuqilta vahvistuksen muun muassa siitä, että Eerikkilä on hyvä paikka valmistautua otteluun. Valmistautumisemme onkin mennyt hyvin, paljasti Bunjaki.
Päävalmentaja Bunjaki kommentoi myös Perparim Hetemaj’n tilannetta.
– Olen ollut yhteydessä Perparimiin ensimmäisen kerran jo 5-6 vuotta sitten. Hänen valintatilanteensa on vaikea. Ymmärrämme hänen tilanteensa, koska hän on pelannut kauan Suomen joukkueessa, huomautti Bunjaki. (ts.fi / 05.09.2016)

Lahden Suomalainen Klubi kirjoitti...

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Hans Backe harmitteli 1-1 tasapeliä Kosovoa vastaan MM-karsinta-avauksessa.
– Se on selvää, että haluaisi ottaa kotiotteluista voitot, ruotsalainen Backe totesi Yle Urheilun haastattelussa.
Hänen mielestä ensimmäinen puoliaika oli hyvää peliä. Huuhkajat johtikin ottelua Paulus Arajuuren maalilla. Mutta toiselle puoliajalle Suomen pelintaso laski. Kosovon Valon Berisha tasoitti rangaistuspotkulla.
– Meidät pelattiin ulos puolustuksessa, Backe selvensi.
– Sitten meiltä puuttui tarkkuutta ja liikkuvuutta. Meidän täytyisi saada enemmän palloja hyökkääjille puolustuslinjan taakse.
Hän kuitenkin sanoi, että kehitystä oli nähtävissä.
– Kun vertaa kesäkuun Belgia- ja Italia-otteluihin, niin meiltä puuttui neljä pelaajaa, Backe muistutti.
Huuhkajien normaalista kokoonpanosta puutuivat Kosovo-ottelussa Perparim Hetemaj, Kari Arkivuo, Tim Sparv ja Joona Toivio.
Seuraavaksi Suomi kohtaa MM-karsinnassa 6. lokakuuta Islannin vieraskentällä sekä kotonaan Kroatian 9. lokakuuta. Molemmat joukkueet olivat mukana kesän EM-kisoissa. Islanti eteni sensaatiomaisesti puolivälieriin. Kroatia puolestaan putosi neljännesvälierissä niukasti mestarijoukkue Portugalille.
– Minulla on tunne, että ne voivat olla helpompia pelejä. Sanon paljon, mutta uskon niin. Tätä peliä oli oikeastaan vaikea ennakoida. Mutta tiedämme merkittävästi enemmän, kun pelaamme Islantia ja Kroatiaa vastaan, Backe päätti.

JALKAPALLO MM-KARSINTA, I-LOHKO
Kroatia - Turkki 1-1 (1-1)
Rakitic rp 44 Çalhanoğlu 48

Suomi - Kosovo 1-1 (1-0)
Arajuuri 18 V Berisha 60 rp

Ukraina - Islanti 1-1 (1-1)
Jarmolenko 41 Finnbogason 05
(yle.fi / 06.09.2016)

Lahden Suomalainen Klubi kirjoitti...

Aloin seurata Suomen jalkapallomaajoukkueen pelejä aktiivisesti 1980-luvun puolivälissä. Ensimmäistä kertaa matkustin 1990-luvun loppupuolella katsomaan maajoukkuetta myös vieraspeliin.
Suomen jalkapallomaajoukkueen seuraaminen on ollut lähinnä tappioita, pettymyksiä ja vielä pahempia pettymyksiä. Oma masokismin laji tämäkin.
Silti aina kahden vuoden välein on taas toivoa ja perusteetonta uskoa siihen, että josko nyt olisi kuitenkin Suomen vuoro onnistua. Yleensä jo heti karsintojen alussa menetetään käytännössä mahdollisuudet, mutta sitten tulee muutama hyvä tulos ja toivo herää. Loppuun asti lasketaan teoreettisiakin mahdollisuuksia. Kunnes ne sitten murskaantuu johonkin viimehetken omaan maaliin.
Eilinen karsintojen avaus oli jotenkin tavallistakin masentavampi. Kosovo, joka oli vetänyt parit yhteiset harjoitukset ja useat pelaajat saivat peliluvan vasta samana päivänä, hallitsi kentällä ja katsomossa. Suomi saa olla tyytyväinen tasapelipisteeseen.
Suomen pelaamisessa ei ollut mitään järkeä. Hans Backe oli kahdeksan kuukauden ajan saanut valmistaa joukkuetta tähän otteluun. Tuloksena puolustus vuoti ja hyökkäyssuuntana ei ollut pienintäkään ideaa. Käytännössä kaikki pelaajat alisuorittivat Lukas Lukas Hradeckyä ja Paulus Arajuurta lukuunottamatta.
Päävalmentaja Backen selitys pelin jälkeen oli jo tragikoominen: "Vastustajaa oli vaikea analysoida." Kun tämä oli kaikille tiedossa jo etukäteen, olisiko kannattanut keskittyä rakentamaan edes jotain systeemiä hyökkäämiseen?
Mutta koska #Huuhkajat-kannattaminen on yhtä tuskien taivalta, pitää optimismia etsiä aina. Kaikki lohkon ottelut päättyivät 1-1. Ristiinpelaamista tullaan näkemään paljon, joten meillä olisi mahdollisuus roikkua pitkään mukana. Mutta onko se mahdollista tällä valmentajalla?
Näin viime yönä painajaisia illan Kosovo-ottelusta. Nyt aamulla nostetaan leuka rinnasta ja suunnataan kohti uusia tappioita. Tänä syksynä matkustetaan kärsimään vielä Reykjavikiin, Tampereelle ja Odessaan. Ennen jokaista näistä peleistä ilmassa on sentään hetken ylioptimistista odotusta. (Paavo Arhinmäki / Facebook 06.09.2016)