2007-10-03

Klubin pallopäivä Lahdessa 13.10.2007


Lauantaina 13.10.2007 Lahden Suomalainen Klubi ry järjestää ohjelmaa seuraavasti:
klo 14.00 City Stars - Kontu II Divisioona Kisapuisto
klo 17.00 Suomi - Slovenia U21 EM-karsinta Lahden Stadion
klo 19.30 Ruokailu ravintolassa -> Tee ehdotus paikasta!
klo 21.45 Belgia - Suomi EM-karsinta Canal+ Vapaudenkatu
Ilmoita kommenttina jos osallistut tapahtumaan. (Kuva 12.09.2007 Suomi-Puola)

31 kommenttia:

Ilpo kirjoitti...

Ohjelma on hyvä. Ehdotan ravintolaksi Little Italyä. Minulla ei kylläkään ole mitään tietoa paikasta, eikä myöskään ketään tuttua, joka voisi suositella sitä.

simo kirjoitti...

Kannatan ehdotusta. Ilmeisesti myös Väinö ja Veikko osallistuvat tapahtumaan. Tässä ravintolan tiedot:
Little Italy
Rautatienkatu 21
15110 LAHTI
puh. (03) 5449200
www.littleitaly.fi

simo kirjoitti...

Huomasin, että Lahdessa on samana paivänä myös seuraava peli: 13.10.2007 klo 14:00 City Stars - Kontu / Kisapuisto ht.
Eli voitanee lisätä Klubin pallopäivän ohjelmaan tosifaneja varten?

Ilpo kirjoitti...

Voisi ajatella, että menisi vielä City Starsin peliin. Saattaa olla, että tulen vasta lauantaina Lahteen, jolloin tulee ehkä turhan kiire. Katsellaan asioiden kehittymistä.

simo kirjoitti...

Ok. Lisätään City Starsin peli Klubin viralliseen ohjelmaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kalle osallistuu ainakin illan kisastudioon.

Ilpo kirjoitti...

Kansainvälisissä vedonlyöntikertoimissa (otos 28 yhtiötä) Belgian kerroin on välillä 2,1-2,38. Suomen kerroin on välillä 2,62-3,25 ja tasapelin 3,06-3,25. Joten Belgiaa pidetään suosikkina. Eikä ihme, sillä Belgialla parempi joukkue kuin Helsingissä.

Olli kirjoitti...

Ehkä ei ehdi lämmittelypalloiluja katsomaan, mutta kisastudioon kyllä. Samoin pikku-italiaan, mutta voi olla että hiukan aloitusaikaa myöhemmin (n. klo 20).

simo kirjoitti...

Suomikin on myös heikompi kuin kesän Belgia pelissä. Nöyrin mielin selvänä altavastaajana on Huuhkajien peliin lähdettävä. Puolustuksen kautta.
Täytyy muuten huomenna muistaa tilata Canal+, olen koko viikon unohtanut asian.

Ossi kirjoitti...

Yritän tulla ainakin peliä seuraamaan. Little Italyyn voin yrittää tulla Ollin kanssa ehkä vähän myöhässä saunan jälkeen, jos onnistuu.

Ilpo kirjoitti...

Näillä näkymin näyttää, että tulen Lahteen vasta lauantaina ja näinollen CS-peli jää väliin. Teen päätöksen perjantaina illalla.

simo kirjoitti...

Canal+ tilattu ja alkaa näkyä huomenna.
Syömään on lähdössä: Ilpo, Ossi, Olli, Simo, Väinö, Veikko. Ja Kalle liittyy seurueeseen Vapaudenkadulla. Pitäisiköhän Pikku Italian pöytä varata etukäteen?

Ilpo kirjoitti...

Voisihan sen pöydän tietysti varata. Ehtii lauantainakin vielä. Ruokailu olisi hyvä aloittaa viimeistään kahdeksalta. Ei liene järkevää, että me muut aloitetaan seitsemältä ja Ossi ja Olli kahdeksalta. Olisi parempi löytää yhteinen aikataulutus. Eli aloitetaanko kahdeksalta vai onnistuuko jo 19.45. Tai mitä ollaan mieltä yleensä koko ehdotuksestani. Kisastudio alkaa klo 21.00, joten sitten olisi pikkuhiljaa mielenkiintoista olla tvn ääressä.

Olli kirjoitti...

Voitte aloittaa jo 19.30 ihan hyvin, yritetään tulla mahdollisuuksien mukaan paikalle pikimmiten.

simo kirjoitti...

Ravintola Little Italy varattu kuudelle ruokailijalle klo 19.30 Lahden Suomalaisen Klubin nimellä.

simo kirjoitti...

Little Italyn arvosanaksi laitettu neljä huuhkajaa. Osa ruokailijoista on ehdottanut kolmea huuhkjaa. Pasta ja palvelu oli erinomaista. Hinta laatusuhde ok. Ja alle 6 vuotiaat syövät ilmaiseksi. Ruokailijat voinevat kommentoida eriävän mielipiteen.

Ilpo kirjoitti...

Kannatan kolmea tähteä. Ja yleisesti ottaen kannatan, että painotetaan ruokaa enemmän kuin hintaa tai palvelua. Tässä yksittäisessä tapauksessa kannatan äänestystä. Eli Ossi ja Olli, jos huomaatte, niin sanokaapa mielipiteenne. Yksi vaihtoehto voisi myös olla, että jokainen sanoo tähtimääränsä parhaiksi näkemillään kriteereillä ja katsotaan niistä kompromissi. Ehdotan myös, että ravintoloille jaetaan tahtiä, kuten perinteenä on, vaikka pelaajat saavat arvosanoiksi huuhkajia. Tämäkin siis vain vaatimatontakin vaatimattomampi esitys.

Olli kirjoitti...

Voin juuri ja juuri kallistua neljään tähteen, tosin vertailukohtani jäi kapeaksi johtuen ruokalajista. Ehkä tilana ravintola kaipaa hieman viimeistelyä.

simo kirjoitti...

Arvostelu menee tarkalle. Laittakaa perusteluja. Miksi kolme tai neljä TÄHTEÄ?

Ilpo kirjoitti...

Eihän 4 tähteä tuolle paikalle huutava vääryys olisi, jos niin päätätte. Tosin sanoin Simolle tekstiviestillä, että Ossi ja Olli olivat lauantaina kolmen tähden kannalla, kun juteltiin matkalla autossa poispäin Simolta. Mieltä voi tietysti muuttaa ja se on osittain listan tarkoituskin. Päivitellään tietoja aika-ajoin. Tietysti mukavampi olisi jos siinä välillä kävisi uudelleen syömässä, mutta onnistuu myös näin mielikuvan tarkennuttua.

Ilpo kirjoitti...

Samaa mieltä kuin Simo: onko Ollin ääni 3,5 vai 3,75 vai 4,0 tähteä.

Olli kirjoitti...

Ruoka ja palvelu hyvää, vaikkakin sisustuksessa viimeisteltävää, hinta suht edullinen - olkoon siis 4 tähden paikka.

Ilpo kirjoitti...

Perusteluja: En voi puhua teidän ruokien puolesta, mutta minun ruoka ei ollut erityisen hyvää. Siis ei huonoa missän nimessä, mutta ei tehnyt samanlaista vaikutusta läheskään kuin neljän tähden paikat El Toro ja Salud, jotka ovat mielestäni ansaitusti omassa kastissaan. Ja niinkuin jo kirjoitin, ruoan pitäisi mielestäni olla ylivoimaisesti tärkein kriteeri. Esittäisin lisäksi yleisemmän kysymyksen: missä tilanteessa paikalle voi yleensä antaa neljä tähteä. Tarkoitan, voiko pizzalla tai pastallakaan saada neljää tähteä. Esimerkiksi, jos mennäään Tampereelle Napoli-nimiseen pizzeriaan, jossa erittäin hyviä pizzoja, mutta muuta ei ole tarjolla, voidanko antaa neljä tähteä. Tämä siis verrattuna siihen, että syömme esimerkiksi herkullisen illallisen alkupaloineen, joiden eteen on nähty vaivaa ja onnistuttu loitsemaan hienoja makuja. Jos Little Italylle annetaan neljä tähteä, pitäisi arvostelun kokonaisuuden kannalta vähintäänkin käydä testaamassa alkupaloja ja pihvejä. Muutenhan meillä menee koko linjaus pieleen. Näillä näytöillä neljä tähteä Little Italylle on kohtuutonta, varrattuna muihin kolmen ja erityisesti neljän tähden paikkoihin.

simo kirjoitti...

Mielestäni El Toro on aavistuksen parempi kuin Little Italy. Mutta mikä olisi kriteeri, että Little Italy ei saisi 4 tähteä? Mielestäni kaikki ruokalajit (esim. pihvi, pasta, pizza, hampurilainen, hernekeitto) tulee olla tasapuolisessa kilpailuasemassa. Laittaisin painot: ruoka 50 %, palvelu 15 % puitteet 15 % ja hinta 20 % (Hinta on kuitenkin aika merkittävä klubilaisillemme. Huom. Töölönrannan tapaus).

Ilpo kirjoitti...

Tavallaan se on perusteltua, että kaikki ruokalajit ovat samalla viivalla. Makuelämys ratkaisee. Kuitenkin, pitäisi yrittää myös olla objektiivinen. Esimerkki: Ollaan kesälomalla pyöräretkellä ja tullaan illan suussa erittäin hyvällä fiilarilla ja nälissään torin grillille ja ostetaan lihapiirakka. On kaunis kesäilta ja ruoka maistuu hyvin; ollaanhan tuhlattu paljon energiaa. Pitäisikö paikalle antaa viisi tähteä, jos torimummo muistaa hymyillä antaessaan piirakan. Nimittäin ilmapiiri, hinta, puitteet ja palvelu saavat täydet pisteet. Ja ruoka maistuu erittäin hyvältä. Toisaalta, tämän saman pystyisi tarjoamaan suhteellisen helposti moni muukin grillin pitäjä. Eli paikka saa varsin helpolla viisi tähteä. Mielestäni meillä pitäisi olla sen verran näkemystä, ainakin jatkossa, että osattaisiin oikesti arvioida mikä on hyvää ruokaa. Ei me voida lähteä sille linjalle, että pizza tai hampurilainen saa automaattisesti paljon pisteitä. Sanoisin yhteenvetona, että meidän pitää yrittää saada ruokailusta enemmän irti, kun mitä pizza, lihapiirakka tai pasta tarjoaa. Jos Little Italy saa neljä tähteä, niin meillä voi alkaa skaala loppua yläpäässä, kun oikesti opimme arvoatamaan hyvää ruokaa ja kierrämme Michelin tähtipaikkoja.

simo kirjoitti...

Mielestäni Klubimme arvostelu ei ole mikää elitistinen snobailu järjestö. Jos torimummon piirakka on mieletön makuelämys ja palvelu/hinta/puitteet myös kohdallaan. Silloin Klubimme on valmis antamaan esim. 4 tähteä.

Ilpo kirjoitti...

Koska mielipiteet ja myös arvostelun kriteerit ovat kovin erilaisia klubilaisten keskuudessa, toistan aiemman ehdotukseni: jokainen ruokailija antaa tähdet niiden kriteerien perusteella, jotka näkee itse tärkeimmäksi ruokailupaikan ja sen valinnan kannalta. Yhdelle tärkein kriteeri voi olla hinta, toiselle ruoka ja kolmannelle ilmapiiri. Sitten lasketaan keskiarvo. Jokaisen äänestäjän pitää toimia rehellisesti klubin arvoja kunnioittaen. Eli ei vedätyksiä, joilla pyritään vaikuttamaan keskiarvoon, vaan rehellinen arvio.

simo kirjoitti...

Joten ilman vedätyksiä Little Italyn arvosanaksi 4 tähteä. Onko ok ruokailuvastaava?

Ilpo kirjoitti...

Ossi ei ole vielä äänestänyt, joten ei voi vielä päättää. Ossi kyllä sanoi aivan selvästi autossa, että paikalle kuuluu kolme tähteä. Hän voisi kuitenkin vielä tänne kirjoitaa mitä äänestää. Sitten lasketaan tulos.

simo kirjoitti...

Eiliset arvosanat:
Ilpo 3,0
Ossi 3,6
Simo 3,6
Olli 3,4
KA 3,4. Joten muutetaan arvosana 3 tähteä.

Ilpo kirjoitti...

Kattelin ruoka-arvostelujamme. Nyt kun paikkoja on useita ja siten on vertailu pohjaa ja ollaan saatu muodostettua mielikuva kokonaisuudesta, pidän arvostelua onnistuneena lähes kaikkien ravintoloiden osalta. Ainoa vääryys on mielestäni Tillikka, jolla on kolme tähteä, vaikka paikka on itseasiassa tietynlainen räkälä-kaljabaari. Siellä joku karvakätinen kaveri laittaa pyttipannua; ainoaa artikkelia, joka ruokalistalta löytyy. Tällä suorituksella on ohitettu varsin suuri osa käymistämme ravintoloista, eli ne joilla on kaksi tähteä. :)