2008-01-27

Huuhkajien ratkaisut

Tammikuun viimeinen viikko pitäisi olla ratkaisujen viikko Huuhkajille. Palloliitto on ilmoittanut päävalmentajan valinnan ratkeavan tammikuun aikana. Myös siirtoikkuna umpeutuu 31.01.2008, joten Jari Litmanen tehnee päätöksen peliuran jatkamisesta Englannin Valioliigan Fulhamissa tai jossakin muualla.

10 kommenttia:

Ilpo kirjoitti...

Palloliiton sivulla lukee, että seuraava valmentaja on mahdollisesti Stuart Baxter. Tuskimpa neuvotteluista kerrottaisiin, jos sopimus ei näyttäisi varsin todennäköiseltä. Klubi seuraa tilannetta mielenkiinnolla.

simo kirjoitti...

TIETO MTV3.fi / Helsingborgin päävalmentajan tehtävistä Baxter erosi viime joulukuun alussa seurajohdon kanssa syntyneiden voimakkaiden näkemyserojen seurauksena. Tuolloin Baxter painokkaasti kielsi olevansa kiinnostunut vastikään auenneesta Suomen päävalmentajan tehtävästä, mutta uusi vuosi on saanut miehen uusiin aatoksiin.

simo kirjoitti...

TIETO MTV3.fi / Baxterin lähestymistä pelaamiseen pidetään hyvin samanlaisena kuin Roy Hodgsonin. Baxter on Hodgsonin entinen pelaaja ja työnjatkaja Örebrossa.

Olli kirjoitti...

Palloliitto/Baxter on siis valittu haastavaan tehtävään. Suomenkieli on tosin vielä hakusessa: "...olen iloinen että puhutte kaikki englantia. Osaan toki itse ruotsiakin, mutta suomenkieli on vaimon varassa. Ja hänkin osaa vain säkeistön laulusta ”Hämähämähäkki”,...". Joten jäämme odottamaan tulevaa ja toivotamme onnea.

simo kirjoitti...

Ei saa kuitenkaan tuomita vielä uutta valmentajaa kun ei ole mitään käsitystä henkilöstä. Lopullinen onnistuminen mitataan karsinnoissa. Eli jos Huuhkajat pääsee MM kisoihin niin Baxter on onnistunut ja jos ei pääse, niin on epäonnistunut tehtävässä.
Tosin väliarviointiakin on syytä tehdä. Ensimmäinen todellinen testi on Saksa peli syksyllä. Silloin vasta saadaan käsitys Baxterin osaamisesta.

Ilpo kirjoitti...

Vaikutti miellyttävältä henkilöltä, kun kattelin Yleltä lehditötilaisuutta suorana. Tässä vaiheessa vaikuttaisi hyvältä valinnalta. Hama-hama-laisen mukaan mielipidettä oli kysytty Litmaselta ja Hyypiältä, mutta ei muilta pelaajilta suoraan. Kai tämä kaksikko oli näyttänyt vihreää valoa.

simo kirjoitti...

Baxterin selkeä tavoite viedä Huuhkajat MM kisoihin on positiivista verrattuna Hodgsonin asioiden pyörittelyy. Muutenkin Baxterin ulosanti on selvää puhetta, eikä liikaa politikointia tai diplomatiaa.
Lisäksi kaikki pelaajien kommentit olleet positiivisia. Odotetaan Litmasen ja Hyypiän kommentteja.

simo kirjoitti...

Toni Kallio ei siirtynytkään Shinnik Jaroslavliin Venäjälle vaan Englantiin Fulhamiin.
Hodgsonin näyttää konkreettisesti edelleen vaikuttavan Suomen maajoukkueeseen. Odotellaan Litmasen päätöstä.

simo kirjoitti...

Litmanen siirtyi Fulhamiin tänään eli sama päivänä kun siirtoikkuna umpeutui. Mielenkiintoinen ratkaisu. Fulhamissa myös Niemi ja Kallio.

Ilpo kirjoitti...

Eilisellä mestareiden liigan tauolla Kuusela sanoi mielenkiintoisen jutun, kun kertoi, että maajoukkueen avain-pelaajat halusivat olkolaisen valmentajan. Varmaan olivat niin pahasti kypsyneet Mursun kuusi-vuotis kauteen. Mielestäni ulkolaisvalmentaja oli hyvä valinta.