2008-10-13

Klubin Venäjä - Suomi analyysi


Huuhkajien arvioitu avaus 15.10.2008: Jääskeläinen, Pasanen, Hyypiä, Tihinen, Lampi, Kolkka, Heikkinen, R.Eremenko, Tainio, Väyrynen, Forssell.

Ottelun haasteet:
1. Pasanen vasemmalla ja Lampi oikealla. Kuinka laitapuolustus onnistuu Venäjän vahvoja laitanousuja vastaan?
2. Suomen pitää pitää pystyä hyödyntämään Venäjän heikko keskuspuolustus.
3. Huuhkajilla parhaat pelaajat käytettävissä. Venäjällä pakkovoiton tunnelmat. Edellytykset yllätykseen.

Arvioitu lopputulos: 1-3

8 kommenttia:

Ilpo kirjoitti...

Olen ehdottomasti samaa mieltä

simo kirjoitti...

Näin on. Huuhkajat voittoon. Ja nyt kohti Moskovaa. Juna lähtee siis Lahdesta klo 18.01.

simo kirjoitti...

Venäjä pelasi loistavasti. Mutta Suomi ei pelannut parhaalla tasollaan. Roman Eremenko hermoili ja teki paljon pahoja harhasyöttöjä. Samoin Väyrynen oli heikko.
Eremenko olisi puoliajalla pitäbyt vaihtaa Tainioon ja Väyrynen 60 minuutin kohdalla Litmaseen.
Käsittämätöntä, että Roihakin pääsi kentälle ennen Littiä ja kuningas sai pelata vain 5 minuuttia! Baxterin osaaminen pitänee nyt kyseenalaistaa.

simo kirjoitti...

Tässä huuhkajien parhaan pelaajan kommentit. Eli täyttä asiaa.

Harhasyötöt harmittivat
Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, mutta Venäjä paransi koko ajan ja otti lopulta selvän 3-0 voiton. Erityisesti lukuisat harhasyötöt harmittivat Heikkistä. - Hyvin me aloitimme, mutta sitten pikku hiljaa alkoi ote karkaa. Tuli paljon harhasyöttöjä, jouduimme puolustuskannalle ja se tietenkin kuluttaa paljon energiaa, Heikkinen sanoi Canal +:n haastattelussa ottelun jälkeen.
-Venäläiset eivät joutuneet omaan puolustuspäähän juoksemaan oikeastaan ollenkaan. En kyllä muista, milloin viimeksi olisi tullut näin paljon harhasyöttöjä, Heikkinen jatkoi.
Kaksi Venäjän maaleista kimposi Suomen omasta pelaajasta.
- Oli vähän epäonnea heidän maaleissaan. En kuitenkaan usko, että kukaan olisi lannistunut heidän 1-0 maalistaan, sillä siinä vaiheessa oli vielä paljon peliä jäljellä, Heikkinen pohti.
- Nyt ottaa päähän. Ihan kohtuu aloitus karsintoihin, ehkä hivenen pettynyt. (palloliitto.fi 15.10.2008)

Ilpo kirjoitti...

Baxter saa näköjään touhuta mitä haluaa. Jos esim. Mursu olisi tehnyt noin surkeat vaihdot, häntä olisi kritisoitu voimakkaasti.

simo kirjoitti...

Kyllä. Aika outoa, että ei juuri mitään keskustelua Litmasen todella vähäisestä peliajasta. Suomeksi: Litmanen ei kuulu Baxterin suunnitelmiin. Tämä ei näytä ketään kiinnostavan.

Ossi kirjoitti...

Suomen peli näytti TV:stä pysähtyneen keskialueelle, kun taas Suomi katkoi vasta oman rangaistusalueen tuntumassa, jolloin nousu vastustajan maalille söi paljon voimia.
Suomi teki paljon harhasyöttöjä ja kaksi omaa maalia kertoo mielestäni kovasta paniikista puolustuksessa. Taisi olla melkoinen hornankattila siellä Moskovassa.

simo kirjoitti...

Venäjä pelasi loistavasti ja yleisön tuki oli raivoisaa. Mutta olisi Suomi voinut pelata samalla tasolla kuin Saksaa vastaan. Eremenko ja Väyrynen pettivät pahiten. Moskovan ilta oli tällä kertaa liian kova paikka heille.