2024-03-24

Cardiff – Walesin pääkaupunki

 Matkustaminen Walesiin

Tällä hetkellä Suomesta ei ole suoria lentoja Cardiffiin, vaan on lennettävä kahdella lennolla tai Lontooseen. Heathrowin lentokentältä pääsee kätevästi junalla Lontoon keskustaan Paddingtonin rautatieasemalle, josta lähtee päivällä parin tunnin välein juna Walesiin. Matka Lontoosta Cardiffiin kestää noin kaksi tuntia. Nopeana vaihtoehtona on myös ajaa taksilla noin 30 minuuttia Readingiin, josta pääsee myös samaan Cardiffin junaan.


Yleistä Cardiffistä

Walesin pääkaupungissa Cardiffissa on noin 360.000 asukasta, mutta koko metropoli alueen väkiluku on noin miljoona. Kymrin kieli on englannin ohella Walesin virallinen kieli. Kymrin kieltä kuulee erittäin paljon Cardiffissa.
Kaupungin merkittävin nähtävyys on Cardiffin linna (Costell caerdydd), jonka normannit perustivat vuonna 1091. Sisäänpääsy linnan rakennuksiin, sisältäen sotamuseon, maksaa 14 puntaa.

Cardiffin linnan juhlasali


Ruokailu

Cardiffin ravintola tarjonta on laadultaan vaihtelevaa. Erinomaisen ruokailukokemuksen Klubi nautti The IVY ravintolassa (nimi ei tarkoita Itsenäisten Valtioiden Yhteisöä). Varsinkin ravintolan brittiläisen ruokalistan sipulikeitto oli erittäin onnistunutta. Myös wc:n pöllötaulut tekivät ikimuistoisen vaikutuksen Huuhkajien kannattajiin.


Ravintola The IVY ja WC

Jääkiekkoa ja jalkapalloa

Jääkiekkojoukkue Cardiff Devils pelaa Iso-Britannian Elite Leaguessa. Klubi kävi 20.03.2024 katsomassa runkosarjan ottelun Devils vastaan Sheffield Steelers. Brittiläinen jääkiekko on tuulahdus SM-Liigan 70- luvun raikkaista otteluista. Kovaa taistelua ja rajuja taklauksia. Loppuun myydyllä Ice Arenalla yleisö eli voimakkaasti ottelussa mukana.
Matkan aikana oli myös mahdollisuus nähdä kansaivälistä jalkapalloa. Cardiff City Stadiumilla pelattiin 21.03.2024 EM-jatkokarsinta ottelu Wales – Suomi. Loppuunmyydyllä stadionilla yleisöä oli 32.162, josta Huuhkajien kannattajia oli noin 1.700. Ottelu päättyi Walesin voittoon 4-1 ja joukkue pääsi pelaamaan EM-kilpailupaikasta Puolaa vastaan.
Wales - Suomi

Carfiff Ice Arena


Lopuksi

Cardiff ei ole huono matkailukohde, mutta mielenkiintoisempiakin on olemassa.


Ei kommentteja: